FAGLEGE YTARAR

Line Daatland (f. 1975) er sjef for kunst og design ved KODE og har i flere år arbeidet med kunstfaglig formidling av Nikolai Astrup. I 2011 var hun prosjektleder og kurator for en nymontering av Astrup-samlingen som Sparebankstiftelsen DNB har i deponi ved KODE. Som en del av utstillingen, ble Astrup-appen og forskningsweben nikolai-astrup.no utviklet og lansert under ledelse av Daatland.

Kontakt: line.daatland (at) kodebergen.no

Kesia Eidesen (f. 1987) har mastergrad i kunsthistorie fra UiO med kunst og ideologi i mellomkrigstiden som fagområde. Eidesen har også arkivfaglig kompetanse, med særlig kunnskap om håndtering av historisk papirarkiv. Siden høsten 2016 vikarierer hun for Tove K. Haugsbø som prosjektleder ved Astrup-senteret.

Kontakt: kesia.eidesen (at) kodebergen.no

Tove Kårstad Haugsbø (f. 1984) har doktorgrad i kunsthistorie fra UiB og KODE. Haugsbø disputerte i 2015 med avhandlingen «Fortida gjennom notida. Nikolai Astrups kunst i nye perspektiv» og har i flere år arbeidet med formidling av Astrup, både ved Astruptunet og KODE. I 2011 skrev hun utstillingskatalog og var kurator for utstillingen «Nikolai Astrup. Å møtast på ein klote, på ein stad» ved Baroniet Rosendal. Samme året var hun sammen med Line Daatland kurator for Astrup-utstillingen ved KODE. Haugsbø er også ansvarlig for forskningsweben nikolai-astrup.no.

Kontakt tove.haugsbo (at) kodebergen.no

Tor Martin Leknes (f. 1981) har mastergrad i kunsthistorie fra UiB og har vært tilknyttet KODE siden 2009. Leknes jobber som vitenskapelig assistent ved Astrup-senteret med hovedansvar for transkribering og utvikling av digitalt arkiv.

Kontakt: tormartin (at) kodebergen.no

 

 

Eksterne faglige bidragsytere

Oda Wildhagen Gjessing (f. 1979) er kontaktperson og ansvarlig for kunstsamlingen til Sparebankstiftelsen DNB Nor. Gjessing har en særlig interesse og kompetanse på Edvard Munch, og har i flere artikler sett på koplingene mellom Munch og Astrup sin grafikk. I 2005-06 var hun kurator for vandreutstillingen «Nikolai Astrup og Edvard Munch», som ble vist ved en rekke museer i Norge. Til denne ustillingen skrev hun også utstillingskatalog.

Kontakt: oda.gjessing (at) sparebankstiftelsen.no

Kari Greve (f. 1955) er papirkonservator ved Nasjonalgalleriet og har i en årrekke arbeidet med å kartlegge og registrere Astrups tresnitt. Arbeidet ble publisert i boken Nikolai Astrup: Tresnitt i 2010, som inneholder gode illustrasjoner, kataloginformasjon og forklarende sitater om motivene hentet fra flere av brevene til Astrup. Boken inneholder i tillegg artikler skrevet av Kari Greve, Oda Wildhagen Gjessing og Øystein Loge.

Kontakt: kari.greve (at) nasjonalmuseet.no

Solveig Berg Lofnes (f. 1954) er avdelingsleder for Astruptunet og Eikaasgalleriet ved Musea i Sogn og Fjordane. Hun har arbeidet med formidling av Nikolai Astrup frå 1983 og frem til idag, og har en bred kompetanse på kunstneren og Astrups Jølster. I 2007 publiserte Berg Lofsnes Astrup – Nikolai Astrup og Jølster, en veiviser om livet til kunstneren, Astruptunet og Jølster.

Kontakt: solveig.berg.lofnes (at) misf.museum.no

Arlyne Moi (f. 1959) arbeider som frilans oversetter med engelsk som morsmål og har gjort flere av oversettingene på denne websiden. Med hovedfag fra Kunsthøgskolen i Bergen og UiB har hun en særlig interesse for kunstrelaterte tekster. Siden 1996 har hun i samarbeid med ulike norske kunstmuseum, galleri, kunstnere og kunstforeninger gjort en rekke tekster tilgjengelig for et engelskspråklig publikum.

Kontakt: arlyne (at) aomoi.net

Francesca Nichols (f. 1952) er frilans oversetter fra USA med mastergrad i russisk litteratur og språkvitenskap fra University of Massachusetts, Amherst. Hun samarbeider med ledende norske forlag og kunstinstitusjoner, og som Munch-museets hoved oversetter til engelsk siden 2007, har hun også inngått et samarbeid med museet om å oversette Edvard Munchs egne tekster til digitalarkivet eMunch.no. På denne websiden har hun oversatt Nikolai Astrups brev mm. Medlem av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF) siden 1996.

Kontakt: fmnichols (at) yahoo.com

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

Nikolai Astrup